Restauratie Sint Hubertus Jachthuis

Ongelooflijk wat er allemaal komt kijken bij de restauratie van een monumentaal gebouw! Deze video van de Rijksgebouwendienst geeft een kijkje achter de schermen bij de restauratiewerkzaamheden aan Jachthuis Sint Hubertus. Het voormalige buitenhuis van het echtpaar Kröller-Müller op de Hoge Veluwe is na een grote restauratie (2012-2014) weer in volle glorie te bewonderen.

Jachthuis Sint Hubertus, foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe

Jachthuis Sint Hubertus werd gebouwd tussen 1916 en 1920 (foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe).

Rondleidingen
In het hoogseizoen zijn er dagelijks rondleidingen in het gebouw dat ontworpen is door de bekende architect Hendrik Petrus Berlage (van november t/m april is het jachthuis op maandag gesloten).
De rondleiding duurt circa 45 minuten en voert je langs de belangrijkste vertrekken.
Kosten: € 4 per persoon (excl. entree park), kinderen (6 t/m 12 jaar) halve prijs.
Kaartjes zijn vooraf te reserveren via de website of verkrijgbaar bij de ingangen van het park en bij de theekoepel bij het jachthuis.

Verder lezen? In het Tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed staat een uitgebreid achtergrondverhaal over de restauratie.

3 gedachten over “Restauratie Sint Hubertus Jachthuis

  1. Prachtige documentaire over de restauratie van dit monument. Je staat er niet bij stil wat er allemaal komt kijken of zo’n kunstwerk voor de toekomst te behouden. Met plezier naar gekeken: bedankt voor dit blogje.

    • Sipke vd Peppel – The Netherlands – I write to share my passion for early 20th century applied arts. Take a look at my blogs: anno1900.nl, artdecobali.blog and dutchbookdesign.com
      Anno1900 op schreef:

      Graag gedaan! Ik heb het Jachthuis zelf na de restauratie nog niet kunnen bezoeken, maar ga later dit jaar zeker een keer kijken als ik mijn ouders bezoek die er niet ver vandaan wonen. Ben benieuwd of het nog mooier is geworden. Wordt vervolgd!

Geef een reactieReactie annuleren