Art Deco & Jugendstil agenda 2019

Art Deco & Jugendstil agenda 2019 uitgeverij Bekking & Blitz

Zoekt u een mooie agenda voor volgend jaar? Denk dan eens aan de Art Deco & Jugendstil agenda van uitgeverij Bekking & Blitz. Een voorproefje uit de agenda voor 2019.

Ook dit jaar heb ik voor Bekking & Blitz weer een agenda samengesteld uit mijn verzameling boekbanden en gelegenheidsgrafiek. De opzet van de agenda is dit keer iets anders dan in voorgaande jaren, want we hebben voor het eerst een gecombineerde Art Deco & Jugendstil agenda gemaakt. Hierdoor kunnen we ook aandacht besteden aan andere ontwerpstijlen uit het begin van de 20ste eeuw, zoals de Amsterdamse School die al vooruitliep op de art deco.

Ook in Nederland werd na circa 1920 de vloeiende lijn steeds meer ingeruild voor een strakkere belijning, die uiteindelijk zou leiden tot stromingen als Wendingen en De Stijl. Als verzamelaar kom ik ook vaak prachtige tussenvormen tegen; ontwerpen die niet in één hokje te vangen zijn, maar daarom niet minder interessant. Maar ook voor de “puristen” is er veel moois te vinden in deze agenda, zoals prachtige art nouveau en art deco kalenderbladen, boekbanden en tijdschriftomslagen. Hieronder ziet u alvast een voorproefje…

1 / 16

De Art Deco & Jugendstil Agenda 2019 kost € 14,99 en is verkrijgbaar in de meeste (online) boekenwinkels. De agenda is niet verkrijgbaar via deze website.

4 gedachten over “Art Deco & Jugendstil agenda 2019

  1. Hans Krol – Verzamelaar van librariana, documenten, afbeeldingen en voorwerpen in relatie tot bibliotheken en archiefinstellingen (wereldwijd). Schrijver van boeken en artikelen over lokale en regionale historie, voornamelijk over Heemstede.
    Hans Krol op schreef:

    Complimenten, lijkt me de moeite waard om aan te schaffen.

  2. Het ziet er weer prachtig uit, ik ga hem zeker weer aanschaffen. Ik word er in dit digitale tijdperk wel eens vreemd op aangekeken dat ik nog een papieren agenda heb, maar ik weet dat ik iets heel moois heb.

Geef een reactieReactie annuleren